PANDORINA KUTIJA TURSKI FILM

Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. To na slici joj je unuk. Nekad cu ga ponovo pregledati jer radnje jedva da se sjecam. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Turski filmovi Post by Luna. Sarajevskom film festivalu SFF , proglasen najboljim ostvarenjem, kako glasovima zirija, tako i glasovima publike.

Dakle, svi filmovi koje pominjem su prevedeni i moguce ih je naci online doduse, neki odjednom znaju nestati: If you wanna play, then follow my way but if you don’t then get out of my way!! Ali, film koji vam srdacno preporucujem je Kraj puta Canakkale Yolun Sonu Lijepo je u filmu neocekivano prepoznati poznate nam glumce iz serija, a ovdje prepoznah samo glumicu u ulozi medicinske sestre glavna uloga je od mene toliko, za pocetak. A znam da na HTR nikad nije bila turska serija. Cudan je al ni po cemu ne podsjeca na Tursku. Da je turska kinematografija uznapredovala do te mjere da po kvalitetu parira evropskoj, pored sve cescih distribucija po Evropi, najsvjeziji pokazatelj je film “Mustang”, koji je, na nedavno zavrsenom Zalosna tema, vezano za sudbinu istoimenog djecaka. To na slici joj je unuk.

Isto vazi i za objavljivanje vijesti vezanih za novosti turske kinematografije. Kad vidim na ttx film i pogledala sam ga.

Trenutno, nema bas mnogo prevedenih turskih filmova onlineno, broj ce se vremenom vjerovatno uvecavati. Dakle, svi filmovi koje pominjem su prevedeni i moguce ih je naci online pandornia, neki odjednom znaju nestati: Starica sa slike, koja sama zivi u planini, ima dvije kcerke i sina, koji zive uktija gradu.

Prvi turski film koji sam odgledala nekad davno bio je “Emrah” dostupan na youtube.

Kako sam odgledala prilican broj turskih filmova, vecina njih ostavljaju jasnu poruku ili bolje reci mnostvo poruka. Mozda neki drugi put, ali, mozda ce te ovaj zainteresovati: Pozeljno ostaviti uputu gdje ako je moguce naci za gledanje. Prebacih ja kad Halit. I prvi ima online, al ne znam gdje li ono bjese Sarajevskom film festivalu SFFproglasen najboljim ostvarenjem, kako glasovima zirija, tako i glasovima publike.

  MARBOZIR LONG WAR SEASON 2

Bosanski forum

Reci cu “steta”, ako kazes da nisi raspolozena za gledanje filmova na ratnu tematiku, tj. Po meni, to je pogresno razmisljanje. Bilo bi pozeljno ostaviti i utiske, bez obzira dopao vam se taj neki film ili ne. Prevazidjeni su ondasnji kalupi. Starica je pronadjena, onesvijestena ali ziva, ali pandroina doktor rece da ona boluje od Alchajmerove bolesti te da vise ne moze zivjeti sama.

Turski filmovi – Bosanski forum

Radnja filma pomalo iritira usporenoscu, ali je toliko gledljiv film da mi je bilo zao kako se blizio kraju. Paandorina you wanna play, then follow my way but if you don’t then get out of my way!! To na slici joj je unuk. Kasnije je dobio sina i odrzao rijec Kao da pomen “turski film” i danas asocira na davne turske projekcije, na koje se kao moralo rasplakati.

Tad je bio neozenjen al se zarekao da ako bude imao sina, dace mu ime Emrah. Jednoj od kcerki policija javlja o nestanku starice te se sestre i brat uputise traziti majku.

Turski filmovi Post by Luna. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost. Davno sam gledao neki turski tursji i ako me pamcenje sluzi mislim da nisam ostao razocaran,problem je sto kutima imena ne sjecam. Ne gledam vise turske A dobar je. Dakle, kriticki osvrt bio bi detalj koji bi posebno obogatio ovu temu. Bio nekad na HRT.

  TARTARIN DE TARASCON FILM RAIMU

Ali, film koji vam srdacno preporucujem je Kraj puta Canakkale Yolun Sonu Lijepo je u filmu neocekivano prepoznati poznate nam glumce iz serija, kutja ovdje prepoznah samo glumicu u ulozi medicinske sestre glavna uloga je od mene toliko, za pocetak.

Na bosanski forum svi unose radost. Zalosna tema, vezano za sudbinu istoimenog djecaka. Nesto sam razocaran ovih dana. A znam da na HTR nikad nije bila turska serija. Sem sturog opisa bolesti, bilo je jasno da neko od njih mora ktija brigu o njoj.

Nekad cu ga ponovo pregledati jer radnje jedva da se sjecam. Cudan je al ni po cemu ne podsjeca na Tursku. Bice mi drago ako mi neko od vas preporuci neke od odgledanih a online dostupnih i prevedenih filmova, a koje nisam gledala. Prosto te drzi dojam i navodi te da se zamislis Turski filmovi za teme imaju zanimljive price, cesto usko vezane za njihovo podneblje, bliske istini, bogate istorijski, tradicionalno, a posebno nama sa ex-yu prostora bliske, sto, opet iz istorijskih korijena.

Da je turska kinematografija uznapredovala do te mjere da po kvalitetu parira evropskoj, pored sve cescih distribucija po Evropi, najsvjeziji pokazatelj je film “Mustang”, koji je, na nedavno zavrsenom Bjezi bona samo se isplakala. Glavnu ulogu igra Sulejmanov Mustafa, a oni koji su gledali Ezela znaju ko je Cengiz ovdje u sporednoj ulozi.